Blokların Sihirli Dünyası: Mutlaka Bilmeniz Gereken Minecraft Komutları
Oyun

10 dk okuma

Bloklu maceralarınıza heyecan katacak Minecraft komutları konusunda bilgi sahibi olarak sanal dünyanızı geliştirebilirsiniz. Herkesin bilmesi gereken Minecraft komutları ile tanışarak sınırları aşabilir ve tasarladığını dünyayı oyun arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz. Açtığınız komut satırları sayesinde kendinize elmas zırhlı yapmak, kelimeler ve sembollerle blok maceralarınıza heyecan katmak düşündüğünüzden çok daha kolay!

Minecraft Konsol Komutları Nedir?

Minecraft konsol komutları, bir harf dizisinden daha fazlasıdır. Oyunca etrafınızda olan düşmanları öldürmekten metalleri anında eritmeye kadar birçok komut keşfedebilir ve oyun keyfinizi artırabilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf edebilir ve Minecraft projenizi hızlıca ortaya koyabilirsiniz.

Minecraft komutları oyun bilgisayarlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Hilelerin ve kodların yazılacağı alan olan komut bloğu, oyuna yazılan kodların çalıştırılmasını ve bu sayede evrenin daha eğlenceli ve farklı hâle gelmesini sağlar. Ancak bunun için yeterli olan kodların bilinmesi değildir. Kodların ilgili alanlara doğru bir şekilde yazılması gerekir. Komut bloğunu açmak için kullandığınız sohbet penceresine “Command Block” yazmalısınız. Bu komut, sohbet penceresine yazıldıktan sonra ilgili blok açılır.

Minecraft Komutları Nasıl Girilir?

Minecraft komutları açmak için birkaç basit adıma ihtiyacınız var. Bu komutların kullanımı son derece kolay. Yalnızca kendiniz için yeni bir dünya yaratırken hilelere izin verip vermemeyi seçmeniz istenecek. Bu noktada “Evet”i seçerek dünyayı yükleyebilir ve sınırsız eğlenceye hazır olabilirsiniz.

Yüklemeden sonra tüm hile ve komutları gireceğiniz satırı açmak ve çekmek için “C” tuşuna basmanız yeterlidir. Tek oyuncuda girdiğiniz herhangi bir komut önünde “/” yani “eğik çizgi” getirmeniz gerekir. Ancak çok oyunculu komutların böyle çalışmadığını bilmeniz gerekir. Tek oyunculu oyunlarınızda, Minecraft / komutları ile hayallerinizin ötesine çıkabilirsiniz.

Bilinmesi Gereken Minecraft Komutları Nelerdir?

Bilinmesi gereken Minecraft komutları oyunu beklediğinizden daha fazla değiştirebilir. Örneğin bir oyuncu, “/give” komutunu kullanarak bir kişiye eşya verebilir. Bu, komut bloğu ile birlikte yapıldığında bütün oyunculara aynı anda eşya vermek mümkün olur. İşte bilmeniz gereken komutlar;

Hedef Seçiciler

Hedef seçiciler, belirli bir hedef belirleyen kısayollardır. Bunlar;

  • @p – en yakın oyuncu
  • @r – rastgele oyunc
  • @a – tüm oyuncular
  • @e – tüm varlıklar
  • @s – komutu yürüten varlık

Hedef seçici değişkenler, kişilerin ya da nesnelerin tam adını yazmaya gerek kalmadan bir hedef belirlemeyi sağlar. Minecraft oyununu aktif olarak oynayanların sunucularda oynarken bunları görmeye alışık olduğunu duymuş olabilirsiniz.

Yardım Komutları

Yardım komutları, verilen komut konusunda oyuncuya daha fazla bilgi sunar. Bunun için gereken komut;

/help [KomutAdı]

Eşya Paylaşımı

Popüler açık dünya oyunu Minecraft’taki item kodları, komutlar arasında en fazla araştırılanlardan biridir. Bu komutlar sayesinde birçok sorunun üstesinden gelebilir ve istediğiniz eşyaya her an ulaşabilirsiniz. Minecraft eşya kodlarından yararlanabilmek için oyun sürümünüzün 1.8 ya da daha üzeri olduğundan emin olmalısınız. Sonrasında şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Girmeniz gereken komut: /give <Player> <Item> <Amount>
  • Eşyaları vermek istediğiniz kullanıcı adı için <Player> bölümünü kullanabilirsiniz.
  • Öğeyi kendinize verecekseniz <Player> bölümüne “@p” yazmanız gerekir.
  • <Item> kısmı ise verilecek eşyayı yazmak için ayrılmıştır.
  • İstediğiniz öğeyi bulabilmek için ise sunulan “Minecraft Eşya Paylaşımı” tablosunu kullanabilirsiniz. Bu alana 1.13 kimliğini kopyalayarak devam edebilirsiniz.
  • 1.13’ten önceki bir sürümü çalıştırıyorsanız eski kimlik ya da adı kullanmanız yararlı olacaktır.
  • <Amount> bölümüne ise ortaya çıkarmak istediğiniz öğe miktarını girmeniz gerekir.

Minecraft, kendiniz ve öteki oyuncuların öğeleri için kullanımı kolay komutlarla sunulur. Ancak bu komutlar yalnızca bilgisayarda ve Pocket Edition’da çalışır. Bu özellikler, ne yazık ki konsollar tarafından desteklenmez. Yapmanız gereken tek şey, /give <Player> <Item> <Amount> komutunu girmektir.

Işınlanma

Minecraft özel komutlarından biri olan ışınlanma, şu komut ile yapılabilir;

tp [HedefOyuncu] x y z

Kendinizi ya da başka oyuncuyu dünyanın bir yerinden bir yerine taşımak için bu komutu kullanabilirsiniz. Koordinatlar yerine başka oyuncunun adını kullanarak hedefi direkt oyuncunun konumuna taşıyabilirsiniz. Ayrıca çeşitli Minecraft haritaları sayesinde yeni dünyalara da ışınlanabilirsiniz.

Yaratıcı Mod

Yaratıcı mod, Minecraft komutları arasında dikkat çekici bir yere sahiptir. Oyun modunu yaratıcı moda çevirmek, Minecraft oyuncuları için oldukça heyecan vericidir. Sınırsız kaynağa izin veren, saldırıların durdurulmasını sağlayan ve oyun modunu değiştiren yaratıcı mod için yazmanız gereken komut;

/gamemode creative

Bunun yanı sıra Minecraft oyunlarındaki modu değiştirmek istiyorsanız kod sonuna rakam yazarak çeşitli modlara geçebilirsiniz. Komut bloguna “defalultgamemode” yazabilir ve bu sayede oyun modunu rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ancak burada önemli olan hangi modu istediğinizi belirtmenizdir. Kod sonuna 0, 1 ya da 3 yazarak yaratıcı, hayatta kalma ve izleyici gibi modlara geçiş yapabilirsiniz.

Zaman Ayarı

Zaman ayarı da Minecraft komutları arasında dikkat çekicidir. Bunun için şu komutu kullanabilirsiniz;

/set time 1000

Zamanı günden güne ayarlayan özellik, bu komut sayesinde çalışır.

“1000” yerine;

  • Şafak için “0”,
  • Öğlen için “6000”,
  • Alacakaranlık için “12000”
  • Gece için “18000” yazabilirsiniz.

Minecraft komut bloğuna belli zaman değerlerini girerek zamanı kolayca belirleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Bu, aynı zamanda oyunu daha gerçekçi kılar ve oyun deneyiminizi iyileştirmeye yardımcı olur.

Envanter Görüntüleme

Envanter görüntüleme için “/invsee” komutu kullanılır. Ayrıca tüm envanter öğelerini yakınlardaki bir sandıkta saklayan bir envanter görüntüleme komutu da vardır. Bu;

/dropstore

Bir diğer oyuncunun envanterine bakmak için ise “/invsee nick” komutunu değerlendirebilirsiniz.

Eşya Çoğaltma

Eşya çoğaltma komutu da oyuncuların en çok merak ettiği komutlardan biridir. Gerçekçi bir dünya yaratmak için eşya yığınını tek tek çoğaltmak yerine toplu olarak almak size zamandan kazandırabilir. Bu, aynı zamanda işlerinizi pratik bir şekilde yapmanızı da sağlar. İstediğiniz ve sevdiğiniz eşya yığınını çoğaltarak almak için şu komutu kullanabilirsiniz;

/duplicate

“/Duplicate” hilesi, sevilen ve sık tercih edilen Minecraft ev komutları arasındadır.

Atlantis Modu

Atlantis modu, dünyanın su seviyesini ciddi ölçüde yükseltir ve yüksek dağlar haricindeki tüm alanların su altında kalmasını sağlar. Bunun için aşağıdaki komut kullanılabilir;

/atlantis

Atlantis komutu, okyanus anıtındaki 3 yaşlı korucuyu öldürünce de aktif olabilir. Öldükten hemen sonra düz mavi bir blok olarak görünen portalsan girebilir ve anında Atlantis dünyasına ışınlanabilirsiniz. Bu evren, hayallerin ötesinde bir deniz kabuğu ve renkli resif içerir. Ayrıca burada devamlı olarak gece görüşü, acele ve su solunumu gibi durumlar söz konusunu olduğundan boğulma konusunda endişelenmenize gerek olmaz.

Zorluk Ayarları

Zorluk ayarı, masaüstü bilgisayarlarla kendine bir oyun evreni kuran oyuncuların son derece aşina olduğu bir kavramdır. Bazı oyuncular, Minecraft oyununda zorluk ayarını “Barışçıl” olarak değiştirdiğinde daha çok keyif alır çünkü hayal ettiği evreni bu şekilde daha sorunsuz ve hızlı şekilde kurabilir. Bunun için yapılacak komut ise şöyledir;

/difficulty peaceful

Barışçıl modun yanı sıra “easy, normal ve hard” gibi seviyeler de vardır;

Kolay Zorluk Seviyesi: /difficulty easy

Normal Zorluk Seviyesi: /difficulty normal

Hard Seviye Zorluk Seviyesi: /difficulty hard

Oyun Modu Değiştirme

Minecraft komutların da sonuncu önerimiz ise oyun modu değiştirme komutu. Bu oyun, esasında bir hayatta kalma oyunu olsa da günümüzde birçok kişinin yaratıcılık alanında aradığını da vadeden bir oyun durumuna geldi. Dolayısıyla artık oyunculara farklı mod seçenekleri de sunulmakta. Oyuna başladıktan sonra aşağıdaki komutlara geçebilirsiniz;

Macera Modu: /gamemode adventure

Yaratıcılık Modu: /gamemode creative

Seyirci Modu: /gamemode spectator

Hayatta Kalma Modu: /gamemode survival

scrolltotop svg